Casa a Bordeaux (OMA / Rem Koolhaas)

koolhaas-bordeaux-foto1

La casa a Bordeus d’OMA / Rem Koolhaas (1994-98) és habitatge unifamiliar a el qual la tecnologia s’uneix amb l’arquitectura per crear un univers alhora simple i complex. La casa va ser projectada per a una família composta pels pares i els tres fills, però amb un objectiu particular: el client, Jean François Lemoine, va quedar paralític a conseqüència d’un accident automobilístic, i des d’alehores es mou en cadira de rodes, de manera que desitjava un habitatge que pogués satisfer les seves pròpies necessitats i que fos al mateix temps una casa per a tota la família; una solució que aconseguís combinar dues vides paral·leles. Per tant, l’edifici no hauria de ser un habitatge per a un discapacitat, sinó tot un univers divers i sorprenent, un escenari creatiu on es desenvoluparia la major part dels seus dies.

+ info:
· web d’OMA
· WikiArquitectura
· ArchDaily
· Historias de Casas
· Koolhass Houselife: web | tràiler1 | tràiler2 | tràiler3
Fixeu-vos en la referència (televisió al tràiler2) que surt del film “Mon Oncle” (fitxa / tràiler) de Jacques Tati.

koolhaas-bordeaux-foto2

koolhaas-bordeaux-scheme

koolhaas-bordeaux-str

koolhaas-bordeaux-pl

koolhaas-bordeaux-sc

koolhaas-bordeaux-foto3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s