Un convent de Le Corbusier

Un couvent de Le Corbusier (Un convent de Le Corbusier)
Le Corbusier
Les Éditions de Minuit
1961
ISBN : 2.7073.1345.9

Aquest llibre es va publicar el 1961, just quan va finalitzar la construcció del convent de la Tourette, prop de Lió.
El llibre, a més de mostrar unes precioses imatges del convent just acabat, és un recull de documents de tot el procés de projecte i obra: el seguiment de l’amistat entre Le Corbusier i el Pare Couturier, de la qual neix el projecte, els primers croquis, maquetes de treball, extractes del diari de l’obra, fotos de la construcció,…

El 19 d’octubre de 1960, durant la inauguració del convent de la Tourette, Le Corbusier va recordar als dominicans les paraules del ja difunt Pare Couturier: “Corbu, això és per vostè, una cosa a l’escala humana”. Quan el 1952 va demanar a Le Corbusier de concebre el projecte d’un convent, el Pare Couturier va escollir un arquitecte que, tot i que no pertanyia a l’església catòlica, tenia  “suficientment el sentit del misteri” per assolir aquesta missió.

Aquestes són dues de les cartes que el Pare Couturier va escriure a Le Corbusier per explicar-li les seves idees sobre com havia de ser el convent (també us les podeu descarregar en PDF tot clicant aquí):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s