“Cartografies contemporànies”

“Cartografies contemporànies. Dibuixant el pensament”
Caixafòrum Barcelona
De dilluns a divendres, de 10 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 21 h
Del 25 de juliol al 28 d’octubre de 2012

L’exposició presenta cartografies elaborades per artistes dels segles XX i XXI que interroguen i qüestionen els sistemes de representació. Cartografies d’espais físics i mentals que generen nous significants i reflexions sobre els diferents tipus d’espais (heterotopies, utopies, invisibles o virtuals). Així ens fan conscients del predomini del simulacre sobre la realitat, de les nostres dificultats per representar el món contemporani i de les nocions d’ideologia i poder implícites en l’acte de representar.

Cartografies contemporànies. Dibuixant el pensament” mostra com els artistes han subvertit el llenguatge cartogràfic, des del mapa del món dels surrealistes, les cartografies d’Art & Language o Artur Barrio. També inclou la transformació de la cartografia en vida realitzada pels situacionistes, així com les cartografies actuades de Carolee Schneemann o corporals com Yves Klein i Ana Mendieta. Aborda els mapes mentals, des de Lewis Carroll fins a Erik Beltran; l’experiència viscuda d’On Kawara, els diferents conceptes d’espai i també els treballs que contesten les cartografies del poder, com les de Marcel Broodthaers, Alighiero Boetti, Thomas Hirschhorn o Francis Alÿs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s