“Une petite maison”

Le Corbusier. “Una pequeña casa
Ediciones Infinito. 2008
ISBN: 978-987-9393-38-3

Aquest llibre explica la història de la petita casa (Villa Le Lac) que Le Corbusier va construir per a la seva mare el 1923 a la riba del llac Léman (Suïssa). El llibre està escrit, il·lustrat i dissenyat per Le Corbusier i les fotografies que conté també són seves.

“Une petite maison” és una lliçó d’arquitectura i una lliçó d’amor. Pas a pas, el mestre descriu el terreny, el lloc, l’emplaçament, la planta, l’espai, els aspectes constructius, els materials, el paisatge, el seu famós toit-jardin i, sobretot, el profund respecte de l’arquitecte creador al servei de les necessitats del futur usuari, en aquest cas els seus pares. Diu el propi Le Corbusier: “Vint anys després de la construcció d’aquesta petita casa, em vaig delectar fent alguns dibuixos. Confirmen el saber arquitectònic contingut en aquesta simple empresa de 1923, època en la qual la cerca d’un habitatge decent deixava l’opinió pública indiferent. L’últim dibuix, datat el mes de setembre de 1951, celebra els noranta-un anys de la meva mare“.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s