Exposicions per aquest estiu per Judith Urbano

Judith Urbano, Doctora i professora de l’ESARQ-UIC, ens recomana unes exposicions interessants a Barcelona, per als que encara no us heu anat de vacances. No us les perdeu!

Torres i Gratacels. De Babel a Dubai. CaixaFòrum (fins al 9 de setembre)
Interessant exposició que mostra la fascinació de l’home per la verticalitat, i l’audàcia i creativitat amb que això s’ha portat a terme en diferents èpoques. Molts dels edificis i projectes que hi apareixen formen part del temari de les classes de Composició de l’ESARQ: la Tour Eiffel, la Sagrada Família, el gratacels de la Friedrich Strasse de Berlín de Mies van der Rohe, la torre Einstein a Potsdam de Mendelsohn, els edificis de Xicago de Le Baron Jenney i de Sullivan, fins arribar al Chrysler, a l’Empire State, al World Trade Center o a Las torres Blancas de Madrid. Per acabar, passeu per la Mediateca on han fet un apartat sobre l’exposició, amb bibliografia específica sobre el tema que bé val una ullada i informeu-vos del cicle de cinema sobre arquitectura i de les conferències amb Iñaki Ábalos i Javier Quintana entre d’altres.

Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona Industrial. Saló del Tinell, MUHBA (fins al 16 de desembre)
Per conèixer com la ciutat va passar de centre artesanal a ser una important capital manufacturera d’indianes (teles de cotó estampades) durant el segle XVIII. Després, el pas a la fàbrica amb la modernització nouvinguda amb la Revolució Industrial. Tot això explicat paral·lelament a la transformació urbanística de la ciutat, amb una documentació gràfica excel·lent i uns audiovisuals molt interessants. Per amants de la ciutat comtal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s