Novetats curs 2012-2013: Càtedra ceràmica i nova Càtedra de fusta

CÀTEDRA CERÀMICA

Professors: Vicenç Sarrablo, Cristina García, Jordi Roviras

En els últims temps els arquitectes estem rebent una notable quantitat d’informació  sobre possibilitats de les rajoles ceràmiques per als nostres projectes, en façanes ventilades, paviments urbans, revestiments d’interiors… son propostes de la ceràmica per a l’arquitectura actual. Ara tractarem la direcció contrària : també es precisa que els arquitectes proposem noves idees als fabricants del sector ceràmic; com creem que haurien de ser els nous formats, les noves col·locacions, les noves aplicació d’aquestes peces.

En aquesta feina esta compromesa la Càtedra de Ceràmica. Impulsada per ASCER, es tracta d’un lloc de trobada i complicitat entre arquitectes i productora de materials ceràmics que va començar a caminar a l’octubre del 2004 a l’Escola Superior d’Arquitectura de la UIC. El seu paper principal s’orienta cap a la docència, tot i que també assumeix ubicacions, consultories o programes d’ I+D amb empreses interessades en la col·laboració d’arquitectes.

CÀTEDRA DE FUSTA


Professor: David Baena

Estem traballan en la nova càtedra de la ESARQ, la futura càtedra de fusta, que tindrà un aspecte similar a la càtedra ceràmica, i neix fruit de l’entusiasme del professor David Baena cap a aquest material. La historia constructiva del país ha estat marcada per la fusta, fins fa molt pocs anys aquesta ha estat relegada a un paper secundari per a acabats en edificació. Molts arquitectes han reivindicat el paper del material per la seva versatilitat i condicions favorables pel moment que viu la construcció aquí.

Esperem poder posar-la en marxa el curs vinent. Us mantindrem informats!

Com la càtedra de Ceràmica l’assignatura constarà de tres parts diferenciades. Docència teòrica basada en conferències, la part pràctica de disseny on el propi alumne haurà d’estudiar el material i la tercera part de difusió del que es fa a l’escola mitjançant una publicació o el sistema convenient.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s