Divendres Recomanació: Petit indi

La recomanació d’avui és la pelicula dirigida per Marc Recha. Pelicula que van analitzar aquest curs els alumnes de segon a urbanisme I.

Petit indi és una història que descriu la pèrdua de la innocència d’un noi a la perifèria de Barcelona.
La pelicula ha estat dirigida per Marc Recha i interpretada per Marc Soto, Eduardo Noriega, Eulàlia Ramon, Sergi Lòpez i Pere Subirana.

Aquesta pel·lícula, passa al barri de Vallbona, situat al límit entre Barcelona i Montcada i Reixac. Una zona que a finals dels seixanta, amb la construcció de les autopistes, va quedar pràcticament aïllada de la ciutat i una mica oblidada pels habitants de Barcelona. Un espai on la vida flueix, on tot es transforma. Una mena de laboratori on conviuen tant estructures i edificis moderns com construccions de dècades passades fruit del creixement arquitectònic descontrolat. Un barri, a més, on conviuen persones de moltes ètnies i cultures. Vallbona és un barri en procés de canvi, i aquesta circumstància queda reflectida al film. El guió de la pel·lícula es va començar a escriure l’any 2004 tenint en compte l’aspecte del barri. Quan, quatre anys més tard, es va començar el rodatge, l’espai havia canviat per les obres de l’AVE, la construcció de ponts i la desaparició dels característics horts de la zona. Això va obligar a canviar algunes coses del guió.

Una de les localitzacions de la pel·lícula el Canòdrom de la Meridian obra dels arquitectes Antonio Benet i Josep Puig Torné. Va ser l’últim canòdrom de la península que va tancar. D’arquitectura moderna (premi FAD 1964), era un lloc d’esbarjo i trobada al barri barceloní del Congrés on, pel que es diu, s’apostava, però gairebé mai no es guanyava. Els jubilats i els aturats n’eren els clients habituals. El canòdrom va tancar les seves portes al febrer del 2006, i a començaments del rodatge de Petit Indi ja portava molt temps abandonat.

Amb aquesta pel·lícula podrem veure el creixement arquitectònic descontrolat de Barcelona i com aquest paisatge afecta directament a les persones.

Web de la pel·lícula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s