Parc de la Villette, París

El concurs del Parc de la Villette va ser organitzat pel govern francès el 1982 i va ser guanyat per Bernard Tschumi.
El disseny del Parc de la Villette parteix del Canal de l’Ourcq, el qual el creua d’est a oest. Bernard Tschumi va utilitzar tres sistemes geomètrics independents i superposats a la superfície del parc per a dissenyar-lo:
– El primer d’ells és el sistema de punts, el qual està constituït per una sèrie de ‘folies’ (petits edificis de 10x10x10m) ordenades segons una quadrícula de 120m de costat que pren l’orientació del canal.
– El segon sistema és el lineal, compost per camins rectes i corbs. La “línia” preferent d’aquest sistema és un camí recte gairebé perpendicular al canal.
La independència d’aquests dos sistemes es plasma en el fet que no coincideixen les seves geometries, ja que hi ha una petita desviació entre l’adreça del citat camí recte i la quadrícula de punts (folies).
– El tercer i últim sistema utilitzat és el superficial, compost per les extensions de gespa i el jardí infantil.
Aquests tres sistemes superposats donen al parc una rica complexitat i una varietat d’espais i situacions diverses.

+ info:
· Parc de la Villette: web pròpia / wikipedia / mi-moleskine-arquitectónico
· Bernard Tschumi: web pròpia / wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s