Banys públics a Bellinzona (Suïssa), d’Aurelio Galfetti

Una estructura territorial

“El recorregut d’accés als banys públics es materialitza en una estructur de formigó armat, la qual construeix el paisatge i organitza el territori. Materialitzar un recorregut o, simplement, construir un recorregut a 6 metres sobre el nivell que va de la ciutat al riu, creuant el buit de la vall del Ticino, encara buit de construccions, significa posar en relació l’espai públic dels banys, amb la plana, el turó de Castelgrande, la ciutat, la montanya, el cel.
Tots els aspectes funionals, organitzatius i de gestió han estat resolts subordinant-los a una visió espacial, la de unir la ciutat al riu travessant un gran buit amb una passarel·la de vianants, una estructura que proporciona a aquesta expansió de la ciutat un caràcter de ciutat oberta, projectada al paisatge, preparada per acollir noves activitats.
El formigó armat de la passarel·la expressa aquesta dimensió urbana, l’estructura metàl·lica de sota articula les diverses funcions, el verd del prat, amb les piscines d’aigua, segueix sent el prat que era, però esdevé espai públic obert.”
Aurelio Galfetti

Concurs públic: 1r premi
Projecte: 1967
Construcció: 1968-70

Aurelio Galfetti: web / wikipedia

One thought on “Banys públics a Bellinzona (Suïssa), d’Aurelio Galfetti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s