L’ESARQ llança un llibre sobre dues edicions del Taller Vertical on el protagonista és el joc


L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ESARQ) de la UIC ha editat un llibre que recull dues edicions consecutives del Taller Vertical: ‘Un joc en un lloc’ (2008) i ‘Objectes vius, jocs socials’ (2009). Tots dos giren entorn d’un mateix tema: el joc.

El consolidat Taller Vertical, que té lloc la primera setmana de curs, consisteix en un workshop en el qual els alumnes de segon a cinquè d’Arquitectura es barregen en equips per realitzar un exercici pràctic. En aquest nou llibre publicat per l’ESARQ, que ara surt a la llum, es recullen les edicions de 2008 i 2009, que es van centrar concretament en el món dels jocs.

En l’edició 2008, celebrada sota el lema “Un joc en un lloc”, el lloc era el centre de reflexió: reflexió no només entesa com el tauler de joc, sinó també com a espai on es desenvolupava l’acció. Aquesta edició va ser dirigida pels premis nacionals d’arquitectura Carme Pinós i Carlos Ferrater, i s’hi van presentar un total de 35 projectes.

En l’edició 2009, celebrada en aquesta ocasió sota el títol “Objectes vius, jocs socials”, es va treballar específicament el tema de la sociabilitat: és a dir, els vincles o relacions que s’estableixen entre persones mitjançant el joc. Aquesta edició va ser dirigida pels arquitectes Emilio Tuñón i Luis Moreno Mansilla, i s’hi van presentar un total de 21 projectes.

Ara, el llibre que presenta l’ESARQ mostra els projectes d’ambdues edicions, sota els comentaris dels arquitectes i professors que van dirigir els tallers dels alumnes.

El Taller Vertical ha tingut des d’un inici la participació d’arquitectes de renom internacional, com Winy Maas, Karl Chu, Bernard Cache, José Luis Mateo, Mike Weinstock, Cas Oosterhuis o Dennis Dollens. Des de 2008, el Taller Vertical està patrocinat per Reig Capital. El proper mes de setembre l’ESARQ torna a obrir les portes aixecant, un any més, un nou Taller Vertical.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s