Èxit del teixit ceràmic a la Fira Construmat

 

L’arquitecte Vicente Sarrablo, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ESARQ) de la UIC, va presentar a la Fira Construmat la seva última innovació, el ‘teixit ceràmic’, sorgit d’encaixar maons o altres peces ceràmiques en malles trenades d’acer, cosa que dóna lloc a unes làmines ceràmiques flexibles que amplien les possibilitats constructives i estalvien temps i costos a l’hora d’edificar. El producte va rebre una menció en el Premi Construmat a la innovació de producte.

La peça va ser presentada a l’estand de la companyia Flexbrick, que comercialitza el producte de Vicente Sarrablo. Gràcies a aquest producte innovador, el director de l’ESARQ va rebre una menció en el Premi Construmat a la innovació de producte.

L’estand va ser visitat pel president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del rector de la UIC, Pere Alavedra. De l’àmbit acadèmic, també van visitar l’estand i la Fira els alumnes de tercer, quart i cinquè d’Arquitectura.

La innovació de Sarrablo ha consistit a reunir “dos elements constructius que funcionaven pel seu compte per produir un nou producte, el teixit ceràmic, en el qual les peces ceràmiques, amb els formats de sempre, s’associen a través d’un trenat per convertir-se en formats molt més grans”.

Amb aquest sistema industrial, “es pot construir revestiments horitzontals, verticals, inclinats o corbs”, que poden ser utilitzats en paviments, façanes o cobertes, ha assenyalat Vicente Sarrablo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s