Foros ESARQ: Toni Gironès

Demà dimarts 1 de març, a les 16h a l’Aula Magna de la UIC, conferència de Toni Gironès dintre del cicle Foros ESARQ 2011.

Toni Gironès Saderra (Badalona, 1965) és un arquitecte que destaca pel la seva atenta sensibilitat envers la contextualització dels seus projectes, la constant experimentació constructiva mitjançant recursos tecnològics senzills i la importància de la materialitat.

Trajectòria professional:

Arquitecte titulat per “l’Escola d’Arquitectura del Vallès-ETSAV” l’any 1992.

Professor de Projectes en aquesta escola fins l’any 2005 i, des d’aleshores, responsable d’Ensenyament de l’Arquitectura de la URV i professor/coordinador de les assignatures de Projectes i Dibuix I-II a “l’Escola d’Arquitectura de Reus. ETSA-URV”.

Activitat com a professional lliberal des de 1993.

Obra premiada en diferents ocasions: Premi Joves Arquitectes Catalunya -1r premi 1996-, Premi Arquitectura Comarques de Girona -1r premi 1998, finalista 1999, menció especial 2001, seleccionat 2004-, Premio Internazionale Francesco Borromini -nominat 2001-, Bienal Arquitectura Española -finalista 2005-, Biennal Europea del Paisatge -finalista 2006, seleccionat 2001, 2003, 2008, Premi Europeu Espai Públic Urbà -finalista 2006-, Premi Arquitectura Ciutat de Badalona -1r premi 2006-, Premi Catalunya Construcció -finalista 2007-. Premi Triennal d’Arquitectura del Maresme -1r premi 2007-. Premis FAD -1r premi 2007, finalista 1998 i 2005, seleccionat 2000 i 2010-, Premi Nacional “Vivir con madera” -1r premi 2007-.

Obra publicada en diferents revistes especialitzades: AITIM, DAU, AMC, QUADERNS, TECTÒNICA, PASAJES, ON, ARQUITECTURA IBERICA, 041, ARQUINE, SPAZIO E SOCIETÀ, OBRADOIRO, AV.

Conferenciant en diversos col·legis professionals i professor convidat a les universitats de Rosario, Santa Fe, Posadas i Palermo (Argentina), Rabat (Marroc), Ferrara i Trieste (Itàlia), ETH-Zurich (Suïssa), Alacant, València, ETSAV, ETSAB, ESARQ, Ramon Llull i UB de Barcelona.

Tesi Doctoral: “Arquitectures Espontànies: Reflexions sobre constants en arquitectura”. Suf. Investigadora 1999 / DEA 2004.

+ info: Foros ESARQ > Toni Gironès: “Processos d’intercanvi”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s