Arquitectura i naturalesa, al segle 20, des del cinema

Des de l’inici de la civilització hi ha hagut moltes formes en les que l’home s’ha relacionat amb la naturalesa. Els vincles  entre allò artificial i allò natural, però, s’han evidenciat, sobre tot, en l’arquitectura. Certament, des de les obres  construïdes es pot mostrar el què s’entén per naturalesa a cada moment històric. No obstant això, ha sigut al segle 20 on les distintes relacions entre allò construït i allò natural s’han desplegat exponencialment. Barrejar arquitectura i  cinema per parlar de les idees de naturalesa desenvolupades al segle XX sembla adient, ja que en les dues arts es  treballa amb l’espai i el temps, incorporen el moviment i tracten de donar forma a les activitats humanes. A més a més, el cinema és a l’origen del naixement de l’arquitectura moderna.

Curs al CCCB dirigit per Ricardo Devesa, professor del departament de Composició Arquitectònica de l’ETSAB/UPC.

+ info: http://www.cccb.org/instituthumanitats/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s