Alumnes de l’ESARQ premiats a Cevisama

A Cevisama, el Saló Internacional de Ceràmica que se celebra a València del 8 a l’11 de febrer, es celebra avui el repartiment de premis del concurs internacional Cevisama Indi, en el qual Teresa Martínez, alumna de la Càtedra Ceràmica de l’ESARQ-UIC, ha guanyat el segon premi.
I és el sisè any que alumnes de l’ESARQ són valorats i premiats en aquest concurs.

En el concurs, basat en el disseny industrial i la innovació tecnològica en material ceràmic, hi han participat 600 projectes procedents de tot Europa.
Enguany les bases del concurs establien dues categories: una per a producte ceràmic configurat mitjançant premsatge en semisec i una altra per a producte ceràmic configurat mitjançant altres mètodes.
En aquesta segona categoria, és on la peça ceràmica Narciso, presentada per Teresa Martínez, ha obtingut el segon premi.

Aquesta alumna ja va guanyar un premi en el jury final de la Càtedra Ceràmica, impulsada per Ascer, celebrat a finals del primer trimestre. En el seu moment, el jurat va destacar que es tractava d’una peça ceràmica per a façana que “permet adaptar-se perfectament a qualsevol superfície, dotant-la de textura, vibració, color i resistència”. Un projecte que “sap aprofitar-se de les millors propietats de cadascun dels materials, en el qual la ceràmica fa el que millor sap fer: exposar-se en la cara més externa de l’edifici, mentre que la xapa metàl·lica aporta resistència a l’element i facilita el sistema d’ancoratge”.

D’altra banda, l’ex-alumne de la Càtedra, i ja arquitecte, Albert Guerra ha dissenyat juntament amb dos companys més d’altres universitats el projecte “Soundfield” un dels espais de Trans/hitos dins la mateixa fira. L’espai està compost per multitud de varetes metàl·liques rematades amb peces ceràmiques. L’aparença final recorda la vibració dels joncs. Es tracta d’una intervenció formada per peces ceràmiques de baix cost, de muntatge econòmic i senzill i varietat estètica i funcional.
Segons els seus creadors: “El proyecto parte de la idea de cómo expresar conceptos que sólo se pueden experimentar a través de sentidos como la vista o el tacto, como son el concepto de la luz, el límite como línea que separa dos espacios, o como concepto “dentro – fuera”. “La cubrición que forman las piezas cerámicas genera un juego de luces y sombras que nos transmiten sensaciones como las de encontrarnos dentro o fuera, o conductas de ocupación o apropiación de un espacio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s