“Asterios Polyp” (novel·la gràfica)

“Asterios Polyp”
Autor: David Mazzucchelli
Editorial: Sins Entido
Any de publicació: 2009 (a Espanya: 2010)

Asterios Polyp és un arrogant arquitecte i professor d’origen grec que dóna classes en una universitat d’Ithaca, Nova York, però que mai no ha construït res. La història, però, arrenca en ple desastre. Polyp fa el cinquanta anys i el seu món s’enfonsa. La seva dona, Hana, l’abandona i el seu sofisticat apartament de Manhattan crema en un incendi. Després de perdre-ho tot, agafa un autobús que el porti el més lluny possible, en un intent de fugir de si mateix. Així, arriba a Apogee, un poble enmig del no res, on troba feina al taller del mecànic Stiff Major. Aquí que haurà d’aprendre a treballar amb les mans i això li permetrà reflexionar sobre la seva vida.

“Asterios Polyp” està considerada una de les millors novel·les gràfiques editades el 2010 i ha estat guardonada amb tres premis Eisner.
Aquesta sàtira sobre el retrobament amorós d’un arquitecte i una escultora està trufada d’al·lusions a la mitologia grega, indagacions metaficcionals, cites de Aristòfanes, H. Hesse i I. Calvino, digressions sobre els Pares fundadors dels EUA, i disquisicions sobre la tensió entre rigidesa formal i subtilesa emotiva. Un gran desafiament, elegant, cerebral i divertit, al públic massiu.

+ info:
· “Asterios Polyp: Arquitecto egocéntrico recupera esposa” (El País)
· Asterios Polyp (La cárcel de papel)
· Asterios Polyp (Entrecomics)
· Asterios Polyp, de David Mazzucchelli (El blog de Metrópolis Libros)

One thought on ““Asterios Polyp” (novel·la gràfica)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s