“Lost in translation”

Títol: “Lost in translation” (Perduts en la traducció)
Director: Sofia Coppola
Guió: Sofia Coppola
Actors principals: Bill Murray, Scarlett Johansson, Anna Faris, Giovanni Ribisi.
Any: 2003
Gènere: comèdia dramàtica

Sinopsi

Bob Harris és un actor de mitjana edat que es troba a Tòquio per a realitzar sessions fotogràfiques publicitàries. Està casat, però el seu matrimoni ha entrat en una fase d’avorriment i ell està en una etapa de malenconia. A l’hotel on s’allotja coneix a Charlotte, la jove esposa d’un fotògraf que està treballant durant uns dies en altres llocs del Japó, de manera que ella es troba sola a Tòquio. Tots dos pateixen insomni i es coneixen al bar de l’hotel, entre ells s’establirà una relació de mútua comprensió, que es va estrenyent al llarg dels dies en els quals cadascun aprèn i comprèn els aspectes més personals de l’altre.

La pel·lícula és també un retrat de la ciutat de Tòquio (els llums de neó, els edificis moderns de vidre, la cultura tradicional,…), el retrat personal elaborat per Sofia Coppola. Igual que li va succeir a Woody Allen amb “Vicky Cristina Barcelona”, la premsa local va acusar Sofia Coppola de donar una visió tòpica, superficial i caricaturesca de la ciutat.

+ info: website / wikipedia / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s