“The limits of control”

Títol: “The limits of control” (Els límits del control)
Director: Jim Jarmusch
Guió: Jim Jarmusch
Actors principals: Isaach De Bankolé, Bill Murray, Tilda Swinton, John Hurt, Gael García Bernal, Paz de la Huerta, Hiam Abbass
Any: 2009
Gènere: thriller

Sinopsi

Un home de poques paraules, misteriós i solitari, i que porta un intrigant violí sota el braç, arriba a Espanya amb l’objectiu d’acabar una feina. Ell no confia en ningú i les seves activitats es desconeixen. Al llarg de la història va trobant-se, en diferents cafès, amb persones que comparteixen amb ell caixes de llumins. Aquestes contenen paperets amb lletres i nombres. Una vegada llegits, se’ls empassa. Els seus companys de cafè tenen intervencions poètiques o filosòfiques però ell no diu mai pràcticament ni una paraula.

La pel·lícula transcorre en espectaculars i variats paisatges de l’Espanya contemporània, com les Torres Blancas (link1 / link2) de Saénz de Oiza a Madrid, per les quals Jim Jarmusch sent una especial fascinació, els paisatges dels afores d’Almeria, alguns dels carrers més degradats del barri madrileny de Malasaña, la Torre del Oro de Sevilla, les sales del Museu Reina Sofía,…

+ info: filmaffinity / wikipedia / el país

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s