“Amélie”

Títol: “Le fabuleux destin d’Amélie Poulain” (El fabulós destí d’Amélie Poulain)
Director: Jean-Pierre Jeunet
Guió: Guillaume Laurant, Jean-Pierre Jeunet
Actors principals: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Claire Maurier, Isabelle Nanty, Yolande Moreau, Dominique Pinon, Serge Merlin, Jamel Debbouze, Arthus de Pengerne, Maurice Bénichou
Any: 2001
Gènere: comèdia dramàtica i romàntica

Sinopsi

Amélie no és una noia com les altres. Ha vist com el seu peix de colors desapareixia per la claveguera, com la seva mare moria a la plaça de Notre-Dame i com el seu pare li dedicava tot el seu afecte a un follet de jardí. De sobte, als seus vint-i-dos anys, descobreix el seu objectiu a la vida: arreglar la vida dels altres. A partir d’aleshores, inventa tota classe d’estratègies per intervenir, sense que se n’adonin, en l’existència de diverses persones del seu entorn.

La pel·lícula, a més, és un recorregut per un París màgic, idealitzat, surrealista, lluminós i ple de colors, amb la música de Yann Tiersen com acompanyament perfecte.
Al llarg de tota la pel·lícula hi podem veure la Torre Eiffel, algunes estacions de tren i de metro, el Canal Saint-Martin, etc, però la majoria d’indrets per on es mou Amélie es troben al barri de Montmartre: la Place d’Abbesses i la sortida del metro dissenyada per Hector Guimard, el “Café des 2 moulins”, la verduleria i fruiteria “Au marché de la Butte”, la Square Willette i les seves atraccions de fira,…
L’èxit de la pel·lícula ha fet que es facin visites guiades pel barri de Montmartre que recorren les localitzacions més conegudes. Aquí en teniu dos exemples: 1 / 2.

+ info: IMDb / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s