Tomàs Molina obre el Taller Vertical 2010

El cap de Meteorologia de TV3 va impartir ahir, dimecres, la lliçó inaugural del taller amb una sessió sobre desastres naturals.
El Taller Vertical 2010, patrocinat per Reig Capital Group, se centra aquest any en l’arquitectura d’emergència i té una gran implicació d’institucions i empreses.

El consolidat Taller Vertical de l’ESARQ, workshop que es realitza durant la primera setmana de curs i que celebra ja la 14a edició, aborda aquest any l’arquitectura d’emergència i té com a objectiu el disseny i la construcció de deu prototips d’habitatge d’emergència a escala 1:1 per a camps de refugiats.

L’alumnat de segon a cinquè d’Arquitectura, per equips i guiats per un professor, competeixen aquesta setmana per construir en equip el millor prototip d’habitatge d’emergència. Comencen així el curs amb una iniciativa que els converteix en pedrera de possibles projectes per a les grans empreses.

Tomàs Molina va oferir ahir una sessió inaugural, en la qual va explicar la importància de comunicar les prediccions meteorològiques a fi d’evitar desastres naturals, i va destacar el paper de l’arquitecte a l’hora de projectar construccions adaptades a les necessitats d’aquest món canviant.

L’objectiu d’aquest any és dissenyar prototips d’habitatge al més confortables, duradors, econòmics i sostenibles possible, amb els mínims recursos econòmics i materials.

Després d’una setmana de feina, les maquetes dels prototips s’exposaran als exteriors de la Universitat el dijous 16 de setembre, i es donaran a conèixer durant el recorregut institucional, que tindrà lloc de 10 h a 12 h.

Durant el recorregut institucional està prevista la presència d’autoritats, ONG, fundacions i associacions implicades en el projecte, com Arquitectes sense Fronteres o la Fundació Vicenç Ferrer, entre d’altres. El rector, Pere Alavedra, enginyer industrial, presidirà la comitiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s