“Huevos de oro”

Director: Bigas Luna
Guió: Cuca Canals i Bigas Luna
Actors principals: Javier Bardem, Maribel Verdú, Maria de Medeiros, Elisa Touati
Any: 1993
Gènere: drama

Sinopsi

La pel·lícula tracta d’un home anomenat Benito González, un hortera ambiciós que acaba de finalitzar el servei militar. Ara ja té via lliure per acomplir els seus dos objectius: casar-se amb la dona que estima i construir un gran gratacels. Però aviat veurà que no podrà dur a terme el seu primer objectiu, ja que la seva nòvia l’enganya amb el seu millor amic. Aleshores l’única cosa que li quedarà serà dedicar-se de ple a la seva obsessió de construir un gratacels. Però per fer-lo necessitarà molts diners i per aconseguir-los es casarà amb la Marta, filla d’un multimilonari.

La pel·lícula parla de l’especulació immobiliària i de la corrupció al litoral mediterrani i retrata els “self-made-man a l’espanyola” que han forjat les seves grans fortunes enganyant i estafant, en un moment en què tots aquests fenòmens tot just estaven recomençant.
Rodada a l’esquelet del Gran Hotel Bali, de 186m d’alçada, mostra la ciutat de Benidorm que fascinarà a nombrosos arquitectes, entre ells els holandesos MVRDV (web / wikipedia), els quals van presentar una proposta dramatitzada d’ampliació del model urbà amb gratacels que s’estenien també en horitzontal (vegeu “Costa Ibérica”).

+ info: wikipedia / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s