“La estrategia del caracol”

Director: Sergio Cabrera
Guió: Humberto Dorado, Ramón Jimeno, Sergio Cabrera
Actors principals: Fausto Cabrera, Frank Ramírez, Florina Lemaitre, Victor Mallarino, Humberto Dorado, Delfina Guido, Vicky Hernández, Luís Fernando Múnera, Gustavo Angarita, Carlos Vives
Any: 1993
Gènere: drama, ficció

Sinopsi

Els veïns d’un dels barris més pobres de la ciutat colombiana de Bogotà lluiten per evitar l’enderrocament de l’edifici on viuen, propietat d’un milionari sense escrúpols. Defensant l’edifici contra jutges i policies, planegen una original estratègia ideada i dirigida per Don Jacinto, un vell anarquista espanyol. La lluita contra els especuladors i els corruptes està perduda abans de començar, però els veïns estan disposats a fer el que sigui per a defensar la seva dignitat.

“La estrategia del caracol” és una pel·lícula optimista, que mostra amb un profund sentit de l’humor la pobresa del tercer món i el discurs de la lluita de classes.
La pel·lícula mostra les dures condicions de vida de les grans ciutats, dividides en barris rics i pobres, zones riques i industrialitzades i zones subdesenvolupades: la supeditació del poder polític als més foscs interessos de l’economia capitalista.
Sergio Cabrera la defineix com una faula sobre el sentit de la llibertat i la solidaritat humanes. Convençut que el cinema té en les seves mans la possibilitat d’ajudar a rescatar el concepte d’allò romàntic (“el cinema pot ajudar a acariciar la utopia” diu), Cabrera creu en la possibilitat d’aconseguir un món millor i més just, en la esperança del treball conjunt de les persones per un objectiu comú.

+ info: wikipedia / filmaffinity / edualter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s