“The belly of an Architect”

Títol: “The belly of an Architect” (El ventre de l’arquitecte)
Director: Peter Greenaway
Guió: Peter Greenaway
Actors principals: Brian Dennehy, Chloe Webb, Lambert Wilson, Sergio Fantoni, Stefania Casini
Any: 1987
Gènere: Drama

Sinopsi

Stourley Kracklite, arquitecte nord-americà, arriba a Roma, acompanyat de la seva dona, en motiu d’una exposició dedicada al visionari arquitecte francès del segle 18 Étienne-Louis Boullée. Sense motiu aparent, Kracklite comença a patir uns terribles mals de panxa. Alhora, un col·lega italià comença a flirtejar amb la seva dona. L’arquitecte, obessionat, s’acaba convencent que tots dos fets estan relacionats.

Aquest film té un interès arquitectònic i urbanístic evident.
Peter Greenaway exalta la grandiositat de l’arquitectura de Roma, tant la construïda (el Panteó, les ruïnes del Fòrum Romà, el Monument a Vittorio Emanuele II,…) com la no-construïda (el projectes utòpics de Boullée).
Així mateix, la pel·lícula fa un retrat de la figura de l’arquitecte, com a persona obsessionada per la bellesa. El protagonista estableix una malaltissa relació amb Boullée i la seva obra, que es manifesta amb converses nocturnes i l’enviament de postals a un Boullée sense adreça coneguda.

+ info: wikipedia / filmaffinity / metapoli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s