“El cielo gira”

Directora: Mercedes Álvarez
Guió: Mercedes Álvarez i Arturo Redín
Any: 2004
Gènere: documental

Sinopsi

Al petit poble d’Aldealseñor (Sòria) només hi queden 14 habitants, els de l’última generació després de mil anys d’història ininterrompuda, i és molt probable que la vida del poble s’extingeixi amb ells. Els veïns comparteixen quelcom d’important amb el pintor, gairebé cec, Pello Azkera: que les coses han començat a desaparèixer davant d’ells.

En aquesta reflexió sobre el pas del temps, Mercedes Álvarez, directora del documental, torna als seus orígens per contemplar l’extinció d’un poble al mateix temps que intenta recuperar les imatges del mateix lloc quan encara era ple de vida, quan, a principis del segle 20, el poble tenia 400 habitants. La intenció de la narradora és mostrar la decadència del poble, la seva desaparició, però captar-la mentre succeeix, i no pas a posteriori, a fi de deixar els fets ancorats en la memòria.
Una història extrapolable a molts altres pobles fantasma que hi ha actualment a la península, els quals no només obliden la seva història, sinó també el seu paisatge.

+ info: comohacercine / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s