“Brazil”

Director: Terry Gilliam
Guió: Terry Gilliam, Tom Stoppard, Charles McKeown
Actors principals: Jonathan Pryce, Robert De Niro, Bob Hoskins, Michael Palin, Kim Greist
Any: 1985
Gènere: ciència ficció

Sinopsi

En un estrany i depriment univers futurista on regnen les màquines, una mosca cau dintre d’un ordinador i canvia el cognom del guerriller Harry Tuttle pel del tranquil pare de família Harry Buttle, que és detingut pel complex aparell repressor de l’Estat i mor a les seves mans. El tranquil buròcrata Sam Lowry és l’encarregat de retornar un taló a la família de la víctima, però al fer-ho coneix a Jill Layton, la dona dels seus somnis, i, mentre la persegueix, es troba, fa amistat i es converteix en còmplice d’en Harry Tuttle.

“Brazil” és un dispendi d’imaginació, al·lucinació visual i disseny artístic, que vesteixen una història apassionant i divertida sobre el paper de l’ésser humà en un món futur deshumanitzat i controlat per les màquines, a l’estil del que G. Orwell profetitzava a “1984” amb el concepte del Gran germà.
A l’escenari retro-futurista on es desenvolupa l’acció s’hi barreja l’estètica del cinema negre amb els últims avenços tecnològics. Per la casa del protagonista T. Gilliam va escollir un edifici post-modern de Ricardo Bofill, el Palais d’Abraxas, prop de París.

+ info: filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s