“La Antena”

Director: Esteban Sapir
Guió: Esteban Sapir
Actors principals: Valeria Bertuccelli, Alejandro Urdapilleta, Julieta Cardinali, Rafael Ferro,
Any: 2007
Gènere: drama

Sinopsi

Una ciutat sencera s’ha quedat sense veu i viu un llarg i cru hivern. El Sr. TV, amo absolut de les imatges que animen aquesta ciutat i d’una extensa cadena de productes sota el seu segell personal, duu endavant un sinistre pla secret per a sotmetre eternament a cadascuna de les ànimes que habiten aquest lloc.

Sapir mostra la televisió com un hipnòtic instrument de dominació, capaç d’induir al consum compulsiu dels productes del monopoli del Sr. TV.
“La Antena” és una pel·lícula experimental que utilitza els seus referents estètics -el còmic o el cinema expressionista alemany de Murnau o Fritz Lang, mut i en blanc i negre, de principis del segle 20- per servir-se’n i, alhora, fer-los un homenatge. També hi ha cites als films fantàstics de Méliès o referències al cinema avantguardista soviètic de Vertov.
En sobresurt, en particular, la magnífica creació d’escenografies pseudo-futuristes, ambientades als anys 40 o 50 del segle passat. També destaca, des del punt de vista de la imatge, la col·locació dels cartells que narren l’acció dintre dels enquadraments ja sigui movent-se dintre dels mateixos o per acció dels personatges.
Aquesta pel·lícula constitueix una reivindicació de la creativitat i la llibertat artística sobre les tendències homogeneïtzadores de les indústries culturals i, específicament, de la televisió.

+ info: web oficial / cineescuela.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s