“Blade Runner”

Director: Ridley Scott
Guió: Hampton Fancher, David Peoples (basat en la novel·la de Philip K. Dick)
Actors principals: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos
Any: 1982
Gènere: Ciència ficció

Sinopsi

La pel·lícula descriu un futur en el qual éssers fabricats a través de l’enginyeria genètica, anomenats “replicants”, són emprats en treballs perillosos i com esclaus en les “colònies exteriors” de la Terra. Aquests replicants són iguals físicament als humans però, en principi, no tenen sentiments ni emocions. Tanmateix, amb els temps desenvolupen la seva part emocional i aleshores sorgeix el problema.

El film mostra un Los Angeles del futur (any 2019) amb una ambientació que intenta descriure el medi urbà on suposadament ens mouríem en el present segle 21: un urbanisme hiperdens, opressiu i caòtic i una arquitectura bruta, barreja entre el passat perenne i l’acumulació de noves construccions. Una arquitectura posmoderna per definició, complexa, variada i fruit de la juxtaposició, l’addició o la barreja, mai de la premeditació o del planejament.

+ info: viquipèdia / filmaffinity / web oficial

2 thoughts on ““Blade Runner”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s