Exposició: “Teatre del Patronat Obrer: una mirada gràfica”

Del 28 d’abril al 23 de maig de 2010.
Vestíbul Teatre Metropol. Rambla Nova, 46. 43004 Tarragona
Taller Jujol (gener-març 2009)
Àrea d’Expressió gràfica arquitectònica
Professors: Manuel Arenas, Guillem Carabí, Concepció Peig

L’any 1908 l’arquitecte Josep M. Jujol projecta la reconversió d’un edifici situat al carrer Armanyà, obra de Ramon Salas i Ricomà. El projecte de reforma de l’edifici existent haurà de contenir un teatre per realitzar petites representacions, celebrar-hi festes, balls i actes institucionals promoguts per la propietat, el Bisbat de Tarragona. Un espai polivalent que Josep M. Jujol resol transformant l’edifici del carrer Armanyà en teatre i connectant el seu accés des de la Rambla Nova.

Cent anys després hem descobert la profunditat de la mirada jujoliana gràcies a la restauració de l’arquitecte Josep Llinàs. El teatre, espai de llarga tradició mediterrània, ja no serà més l’indret estàtic que veu passar escenes; ara es construeix com a organisme viu que respira, badalla, riu i plora. Són aquestes noves construccions de Jujol que hem volgut mirar des de les aules de l’EsArq de la UIC: el color que filtren les noves obertures, les perspectives diagonals que travessen els diferents espais del teatre, la definició de les cantonades, l’heterodòxia dels detalls constructius, la pervivència d’un univers marí símbol i ànima de l’edifici, les grafies en terres i parets, l’escala que es desborda com les onades a la sorra,…

+ info: fulletó

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s