“Manhattan”

Director: Woody Allen
Guió: Woody Allen i Marshall Brickman
Actors: Woody Allen, Diane Keaton, Meryl Streep, Mariel Hemmingway
Any: 1979
Gènere: Comèdia

Sinopsi

Isaac Davis, escriptor de gags per a televisió que ha passat la quarantena, ho té “tot” en aquesta vida: un treball (que detesta), una parella molt jove (a qui no estima) i una ex-dona (a qui odia) que està a punt de publicar un llibre amb tots els detalls de la seva relació. Però tot canvia quan coneix la Mary, l’amant del seu millor amic, de quin s’enamora bojament.

Paral·lelament a la trama principal, la pel·lícula és un emotiu homenatge al barri de Manhattan, el qual esdevé, durant gran part del metratge, el protagonista principal del film.
Respecte això, W. Allen comenta: “Sento una veritable passió i una gran devoció cap a la ciutat de Nova York i crec que a la pel·lícula se la veu de la forma més bella que mai s’hagi vist al cinema”.
La pel·lícula mostra l’admiració de W. Allen per la seva ciutat, una ciutat grandiosa, esglaiadora, trepidant, bella, moderna i acollidora però, també, sorollosa, aclaparadora i sobredimensionada. Tant a l’inici com al final ofereix imatges de la ciutat que glossen la seva espectacularitat i bellesa i al llarg de la pel·lícula recorre alguns dels seus lloc més característics amb l’espectador: el Guggenheim, el Central Park, el Planetarium, Sutton Square, etc. La ciutat esdevé el símbol d’un món nou, el dels 70, poblat per una societat superficial, estressada i insensibilitzada.

+ info: wikipedia / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s