“Stroszek”

Director: Werner Herzog
Guió: Werner Herzog
Actors principals: Bruno S., Eva Mattes, Clemens Scheitz, Wilhelm von Homburg
Any: 1977
Gènere: drama

Sinopsi

Bruno Stroszek, jove alcohòlic d’origen hongarès, surt d’una presó berlinesa i sobreviu com a músic de carrer. Aviat coneix una prostituta, Eva, explotada per uns proxenetes. El fracàs en l’intent per redreçar les seves vides, els du a deixar-se convèncer per un excèntric veí del Bruno per emigrar tots tres a Wisconsin, EUA, i començar de nou.

Faula desmitificadora del somni americà. En un món de grans empreses, gratacels, tecnologies avançades, competitivitat creixent i complexitat extrema, els personatges innocents, ingenus i pacífics no hi tenen cabuda, no hi ha lloc per a ells. L’egoisme, la deslleialtat, l’individualisme, la falta de solidaritat,… perfilen una societat que tendeix a expulsar aquells que no saben o no poden ajustar el seu comportament a les pautes generals.

+ info: wikipedia / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s