“The party”

Títol: “The party” (La festa)
Director: Blake Edwards
Guió: Blake Edwards, Tom Waldman, Frank Waldman
Actors principals: Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, J. Edward McKinley
Any: 1968
Gènere: comèdia

Sinopsi

Hrundi V. Bakshi és un maldestre actor d’origen indi que es troba a Hollywood rodant un remake de “Gunga Din”. Les seves contínues ficades de pota fan que sigui acomiadat del rodatge, però curiosament rep la invitació a la festa anual d’un estudi cinematogràfic. Hrundi no coneix ningú a la gramourosa festa, però n’acabarà sent el protagonista principal.

Amb una suau i plàcida ironia, la pel·lícula expressa un rebuig categòric al conformisme, la frivolitat, la beautiful people, el poder, allò in, la decència d’aparador, la celebritat oportunista i allò políticament correcte.
Des del punt de vista arquitectònic, també és interessant observar la casa on s’esdevé la festa: gran mansió luxosa de Hollywood i imatge del que als anys 60 els ignorants nous rics de la societat nord-americana entenen per modernitat. Aquesta manera d’ensenyar el modern disseny domèstic d’un Occident acomodat i confiat en el progrés té molta a veure amb “Mon oncle” i “Playtime” de Jacques Tati.

+ info: viquipèdia

One thought on ““The party”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s