“Mon oncle”

Títol: “Mon oncle” (El meu oncle)
Director: Jacques Tati
Guió: Jacques Tati, Jean L’Hôte i Jacques Lagrange.
Actors principals: Jacques Tati, Jean-Pierre Zola, Adrienne Servantie, Alain Bécourt.
Any: 1958
Gènere: comèdia

Premi especial del Jurat de Cannes, 1958
Oscar a la millor pel·lícula estrangera, 1959

Sinopsi

El Sr. Hulot és un personatge amable, senzill i un pèl extravagant que viu en un barri humil. De tant en tant va a visitar la seva germana, casada amb el Sr. Arpel, un alt directiu d’empresa, i que habita en una casa unifamiliar ultramoderna. Gérard, fill de la família i nebot del Sr. Hulot, adora al seu oncle, però aquesta estreta relació no és vista amb bons ulls pel seu pare.

El realitzador francès filma una àcida i divertidíssima crítica contra la societat moderna, tecnificada i deshumanitzada, sobre la base de dos eixos narratius: la indústria de mànegues del Sr. Arpel i l’habitatge familiar de la família Arpel, una casa “futurista”, suposadament funcional, completament automatitzada i plena d’artefactes tecnològics de dubtosa utilitat pràctica. Tot al servei d’una nova classe mitja-alta snob regida per la superficialitat i la frivolitat.

+ info: aquí

2 thoughts on ““Mon oncle”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s