“The Fountainhead”

Títol: “The Fountainhead” (El manantial)
Director: King Vidor
Guió: Ayn Rand (basat en la seva pròpia novel·la de mateix títol)
Actors principals: Gary Cooper, Patricia Neal, Raymond Massey, Kent Smith
Any: 1949
Gènere: drama

Sinopsi

Howard Roark (G. Cooper) és un jove professional que creu que l’arquitectura està oberta a la renovació i la innovació i que la repetició de les solucions de sempre és empobridora.
La pel·lícula desenvolupa la història d’aquest professional que es comporta de manera inflexible davant les pressions personals, professionals i econòmiques, encaminades a obligar-lo a fer concessions a allò convencional, la mediocritat, l’immobilisme, el mal gust i el capritx dels inversors.
Al mateix temps l’obra desenvolupa una tempestuosa, complexa i tòrrida història d’amor, que aporta al relat una interessant i atractiva atmosfera de tensió sexual, que s’erigeix en un dels elements protagonistes de la cinta.

El film té un interès especial pels amants de l’arquitectura, ja que el personatge principal, així com els seus projectes, estan inspirats parcialment en la figura de l’arquitecte Frank Lloyd Wright.
De fet, la guionista Ayn Rand volia que els dissenys arquitectònics que apareixen a la pel·lícula fossin fets pel mateix Frank Lloyd Wright, però aquest demanava tant diners que els estudis van vetar aquesta possibilitat.

+ info: aquí

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s