“Chelovek s kino-apparatom”

Títol: “Chelovek s kino-apparatom” (L’home amb la càmera)
Director: Dziga Vertov
Guió: Dziga Vertov
Any: 1929
Gènere: documental

Sinopsi

“L’home amb la càmera”, molt en la línia de “Berlín, simfonia d’una gran ciutat”, és un retrat de Sant Petersburg compost per centenars de pinzellades fílmiques sobre la vida quotidiana en aquesta ciutat. Podria dir-se que es tracta d’un retrat puntillista en el qual només la totalitat dels breus talls permeten percebre Sant Petersburg en la seva totalitat. Amb la complicitat del seu germà, l’operador Mikhail Kaufman, Vertov, fidel a les seves teories, no permet ni per un moment que es pugui suposar que algun d’aquests talls pugui ser inventat. Per això, en el vertiginós muntatge (que plasma la fascinació de Vertov pel constructivisme i el futurisme) introdueix constantment imatges de l’operador que, amb la seva càmera, està filmant la realitat que l’envolta.

+ info: wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s