Referències: Hermanos Oligor

oligor

Els germans Oligor són dos joves que durant tres anys es van tancar en un soterrani per a crear un món de marionetes i artefactes mecànics a través d’objectes reciclats. Sense cap experiència anterior van entrar en un procés de creació en el qual donen vida a una petita i fràgil història d’amor barrejant la realitat i la ficció.

L’obra: “Las tribulaciones de Virginia” (El gran espectáculo de Valentín y la menuda Virginia)
“Las tribulaciones de Virginia” és un espectacle amb ninots, autòmats animats per corrioles i pedals, joguines mecàniques i màquines inspirades en experiments de causa-efecte.
Entre la barraca de fira i el circ. Uns tendals delimiten un espai circular i dintre hi ha unes graderies on s’asseu el públic (50 persones), una petita pista i al fons, una gran màquina que es transforma al llarg de l’espectacle.
Valentín, al ritme de música de fira, caixes de música i tango, va accionant els diferents mecanismes al mateix temps que conta la seva història d’amor i desamor.
“…un día alguien que no conoces se fija en ti. Ese día te cambia la vida. Virginia se la cambió a Valentín.
Cuando empiezas algo crees que va a ser para siempre y a veces no es así. Un día la magia como viene se va… te desenamoras…”

+ info: http://www.oligor.org/

El documental: “Hermanos Oligor”
Direcció: Joan López Lloret
Any: 2005
Duració: 85 min.
El documental dóna testimoniatge del procés de creació: construir artefactes per a contar i per a contar-se. L’espectacle que ens proposen els germans Oligor és més que un joc, és un joc de miralls en el qual donar vida als objectes, consisteix a embastar històries.
El director els acompanya per Barcelona, València i Berlín recollint opinions del públic i mostrant les seves reaccions durant la representació.
+ info: http://www.karmafilms.es/hermanosoligor/default.html

Actualment en cartellera al Cinema Maldà: cada dia a les 21.30
C. del Pi, 5.  Barcelona
+ info: http://www.cinemalda.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s